Login Logout
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Google Analyticsin ja Google Tag Managerin käyttöönotto Nettivaraus 6 -asiakasnäkymässä

Google Analytics (GA)

Ohje on tarkoitettu käyttäjille, joilla on kokemusta Google Analyticsin käytöstä yleensä ja tapahtumien (Events) käytöstä seurannassa. Kun GA seurantatunnus on syötetty Ajas Touchiin, se luo seuraavat tapahtumat automaattisesti. Jos näin ei tapahdu, niin sitten sinun tulee ratkaista asia toisella tavalla tai tilata apua asiantuntijoilta. Tuki ja opastus on maksullista asiantuntijan konsultointia.

Syötä GA seurantatunnus Ajas Touchiin
Kohdassa: Ylläpito - Asetukset - Ulkoasun asetukset - Nettivaraus 6: Asetukset.

GA-tunnus-touch.jpg

Tapahtumat
Kuva on otettu Google Analyticsin konsolista (https://analytics.google.com/). Kuvassa näkyy miltä Nettivaraus 6:n lähettämät tapahtumat näyttävät Analyticsin tapahtumissa. Kuvassa näkyy uloskirjautuminen, sisäänkirjautuminen, onnistunut varaus ja onnistuneen varauksen lisätiedot.

GA events.png

Google Tag Manager (GTM)

Ohje on tarkoitettu ja hyödyllinen Google Tag Managerin käytön osaajille. Perusohjeen lisäksi saatavana on edistyneen käytön tarkempi ohje koodiesimerkkineen. Jos haluat käyttää tai välittää yrityksesi seurantatyökaluista vastaavalle henkilölle edistyneen käytön ohjeita, löydät ne Ajas Yhteisöstä kohdasta: Ladattavat materiaalit. Tiedoston nimi on: Ohje_ NV6 Google Tag Manager ja Analytics -käyttö.pdf. Itse haettuna ja/tai välitettynä ohjeet saa käyttöön lisämaksutta.

Muu tuki ja opastus on maksullista asiantuntijan konsultointia.

Syötä GTM avain Ajas Touchiin
Kohdassa: Ylläpito - Asetukset - Ulkoasun asetukset - Nettivaraus 6: Asetukset.

GTM-tunnus-touch.jpg

Kun avain on syötetty, Nettivaraus 6 lähettää automaattisesti tapahtumia GTM:n Data Layeriin, josta tietoja voidaan lukea ja lähettää analysointityökalulle kuten Google Analyticsiin tai Facebook Pixeliin.

GTM:ssä pitää aluksi määritellä minkä nimisiä tietoja tapahtumista luetaan. Lisäksi pitää määritellä mistä Nettivaraus 6 -tapahtumista nämä tiedot luetaan ja mitä tietoja lähetetään edelleen analysointityökaluille.

Voit joko määritellä Google Tag Managerin muuttujat ja triggerit itse tapahtumakuvauksen (1) perusteella tai voit tuoda nämä automaattisesti omaan GTM-ympäristöösi tarjoamallamme JSON-tiedostolla (suositeltu) (2).
1) Nettivaraus 6:n oletustapahtumat on listattu edistyneen käytön ohjeessa, joka löytyy Ajas Yhteisöstä kohdasta: Ladattavat materiaalit, ja josta sen voi ladata omalle tietokoneelle. Tiedoston nimi on: Ohje_ NV6 Google Tag Manager ja Analytics -käyttö.pdf
2) Tarjoamamme JSON-tiedoston saa käyttöön itse lataamalla sen Ajas Yhteisöstä, kohdasta: Ladattavat materiaalit. Ladattava tiedosto on nimeltään: NV6_example_GTM_workspace.json

Ohjeet JSON-tiedoston käyttöön GTM:ssä
GTM:n ylläpitäjänä voit tuoda JSON-tiedoston omaan ympäristöösi Tag Managerin konsolissa kohdassa 'Admin > Container > Import Container', ja valitsemalla oikean tiedoston.

Kun tiedot on tuotu onnistuneesti, käy vaihtamassa oma Google Analytics -seurantatunnuksesi käyttöön kohdassa 'Variables > GA Settings UA-123456789-0 > Tracking ID'. Korvaa tässä oleva esimerkki 'UA-123456789-0' omalla vastaavalla tunnuksellasi. Tämän jälkeen oletustapahtumat alkavat näkyä automaattisesti Google Analytics -tililläsi, kun julkaiset GTM-muutokset. Voit muokata oletustapahtumien sisältöä Google Tag Managerin kohdassa 'Tags'.

Alla näkyy kuva, miltä yhden oletustapahtuman sisältö näyttää Tag Managerissa. Kuvassa on käytetty aiemmin mainittua esimerkkikonttia (NV6_example_GTM_workspace.json). Tässä kohtaa voit myös muokata lähetettäviä tietoja.

GTM tag configuration.png

Kuvat Sisäänkirjaus ja Onnistunut varaus näyttävät mitä tietoja Nettivaraus 6 lähettää GTM:lle kyseisissä tapahtumissa. Kuvassa näkyvästä "Data layer" -objektista luetaan halutut tiedot GTM:n puolella ja välitetään edelleen analytiikkatyökalulle. Kuva otettu Google Tag Assistant -työkalusta (https://tagassistant.google.com/), jonka avulla voi testata Google Tag Managerin toimintaa.

Sisäänkirjaus
Login.png

Onnistunut varaus
Successful booking.png

Tarkemmat kuvaukset ja edistyneen käytön ohjeet Nettivaraus 6:n lähettämistä tapahtumista ja muista mahdollisuuksista on ladattavissa Ajas Yhteisöstä, kohdassa Ladattavat materiaalit. Tiedosto on nimeltään: Ohje_ NV6 Google Tag Manager ja Analytics -käyttö.pdf

GTM:n lähettämät tapahtumat Google Analyticsille näkyvät täysin samalla tapaa kuin suoraan GA:n kanssa, jos käyttäjä lähettää tiedot sellaisenaan GA:lle. (tähän linkki yllä olevaan GA-ohjeeseen). Halutessaan käyttäjä pystyy GTM:ssä kuitenkin muokkaamaan lähetettäviä tietoja.

Jos haluat käyttää Facebook Pixeliä, Facebookilla on omat ohjeet ja kuvat Pixelin käyttämiseen GTM:n kanssa: https://www.facebook.com/business/help/1021909254506499.