Login Logout
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Selainversion käytön aloittaminen

Uudet Ajas-ohjelman käyttäjät

1. Aloita tutustumalla Ajas-tuoteperheen eri vaihtoehtoihin tuotesivulla ja etsimällä itsellesi tai yrityksellesi sopivin vaihtoehto.

2. Tilauksen tehtyäsi, saat sähköpostiisi viestin Ajas tilausvahvistus. Viesti sisältää tarvittavat tiedot, tunnukset ja linkit oman Ajas-tilin käytön aloittamiseen.

3. Aloita käyttö klikkaamalla tilausvahvistuksessa olevaa Ajas Asiakashallinta Touch -selainversio -otsakkeen alla olevaa kirjautumisosoitetta. Järjestelmän luomat kirjautumisen oletustunnukset, Käyttäjänimi ja Salasana, näkyvät sähköpostissasi. Voit muuttaa nämä myöhemmin omasta käyttäjäprofiilistasi.

4. Järjestelmän pääkäyttäjä on oletuksena se käyttäjä, kenen nimellä ja tiedoilla tilaus on tehty. Pääkäyttäjän tunnistaa Työntekijät -listassa pienestä avaimenkuvasta ja lihavoidusta nimen kirjoitusasusta.
Katso myös ohje Kirjautuminen

5. Järjestelmän käyttö kannattaa aloittaa sillä, että:

 • Muokataan ja lisätään tarvittavat toimipiste(et) aukioloaikoineen. Katso Toimipisteet.
 • Lisätään mahdolliset muut työntekijät järjestelmään ja luodaan heille omat kirjautumistunnukset. Katso Työntekijät.
 • Lisätään järjestelmään palvelut. Katso Palvelut.


Vanhat Ajas-ohjelman käyttäjät

1. Jos olet jo käyttänyt Ajas-ohjelman vanhempia versioita, Ajas Touch -selainversion käytön voi aloittaa seuraavasti:

 • Kirjaudu normaalisti Internet-ajanvarauksen hallintanäkymään
 • Klikkaa linkkiä Kokeile uutta versiota ajanvarauksen hallinnasta.
 • Ensimmäisen käynnin jälkeen järjestelmä luo Ajas Touchiin pääkäyttäjän nimellä Admin Admin. Kirjautumista ei tämän jälkeen tarvitse enää tehdä vanhan hallintanäkymän kautta vaan voit kirjautua suoraan uudesta kirjautumislinkistä.

Ajas Touch - suora kirjautumislinkki on muotoa:

https://hallinta.ajas.fi/#/login/OMA YRITYKSEN TUNNISTE

OMA YRITYKSEN TUNNISTE löytyy vanhasta kirjautumislinkistä, kohdan "vah_id=" jälkeen ja ennen "&" -merkkiä. Tunnuksessa on 20 numero- ja kirjainmerkkiä.

https://nettivaraus5.ajas.fi/4.2/hallinta/hallinta.php?vah_id=OMA YRITYKSEN TUNNISTE&usr=OMA TIETOKANNAN TUNNUS


Kirjautuminen pääkäyttäjänä

 • Käyttäjänimi: Sama kuin vanhan nettihallintanäkymän Käyttäjänimi
 • Salasana: Sama kuin vanhan nettihallintanäkymän Salasana
 • Yrityksen tunniste: Sama kuin vanhan nettihallinnan kirjautumislinkin "vah_id" / OMA YRITYKSEN TUNNISTE (jos käytetään osana kirjautumislinkkiä, tämä kohta on esitäytetty).2. Järjestelmän käyttö voidaan aloittaa tarkistamalla ensin, että kaikki vanhan järjestelmän Työntekijät ja Palvelut näkyvät Ajas Touch -versiossa. Voit nähdä jomman kumman seuraavista ilmoituksista:

 • Työntekijät -sivulla: Järjestelmässä on työntekijöitä, jotka on tehty vanhemmalla versiolla. Klikkaa tuo-nappia päivittääksesi työntekijät yhteensopiviksi Ajas Touchin kanssa.
 • Palvelut -sivulla: Järjestelmässä on palveluita, jotka on tehty vanhemmalla versiolla. Klikkaa tuo-nappia päivittääksesi palvelut yhteensopiviksi Ajas Touchin kanssa.


3. Jos olet käyttänyt Ajas-ohjelman työpöytäversiota, mutta käytössäsi ei ole ollut nettiajanvarausta tai et muuten tiedä omia yritystunnuksiasi, ota yhteyttä asiakaspalveluun.